INVITAȚIE
WORKSHOP ÎN CADRUL LABORATORUL MULTI-ACTORIAL DELTA DUNĂRII - ZONA COSTIERĂ A MĂRII NEGRE
Locație: Sediul INCDM „Grigore Antipa“, b-dul Mamaia nr. 300, Constanța
Data și ora: 5 septembrie 2019, ora 9:30
Stimată doamnă,
Stimate domn,
Avem deosebita plăcere să vă invităm să participați, în data de 5 septembrie 2019, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, b-dul Mamaia nr. 300, Constanța, începând cu ora 9:00, la un workshop în Cadrul Laboratorul Multi-Actorial Delta Dunării - Zona Costieră a Mării Negre.
Acest workshop este organizat în cadrul Proiectului European Orizont 2020 COASTAL (Platformă colaborativă pentru integrarea activităților terestre și maritime) (2018-2021). La nivelul UE, proiectul este monitorizat direct de către DG-AGRI și DG-MARE și va contribui la stabilirea viziunii politicii UE pentru următorii ani. Perspectiva asupra interacțiunii dintre factorii de mediu, infrastructură, factorii socio-economici și administrativi care consolidează sau împiedică creșterea economică în regiunile de coastă din Europa ar trebui să conducă la soluții practice și recomandări de politică pe termen mediu (2020-2050). În total, în proiect sunt șase studii de caz sau Laboratoare Multi-Actoriale, dintre care unul se află în România: zona de coastă a Mării Negre și Gurile Dunării, fiind coordonat de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” (INCDM) și Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală (ICEADR). Partenerii locali în proiect sunt: Asociația GAL Delta Dunării (GAL DD) și Asociația Grupul de Acțiune Locală Dobrogea Centrală (GAL DC).
Scopul proiectului este de a dezvolta recomandări și scenarii concrete de politici care să permită dezvoltarea economică a regiunii, cu o presiune redusă asupra mediului.
Vă invităm pentru a analiza și discuta împreună „harta mentală“ reprezentată grafic ce a rezultat în urma workshopurilor organizate în toamna anului 2018, pe domenii fundamentale pentru zona costieră și Delta Dunării: agricultură, pescuit și acvacultură și turism. În următoarea fază de implementare a proiectului, hărțile mentale din toate studiile de caz vor fi combinate într-o hartă integrată la nivel european, iar ulterior se vor dezvolta scenarii și se vor identifica modalități de soluționare a problemelor identificate, ce vor fi transferate către factorii decizionali.
Vă rugăm să confirmați participarea cel târziu la data de 23 august 2019, la adresa de e-mail office@alpha.rmri.ro.
Cu stimă,
Director General
Dr. Ing. Simion Nicolaev
------------------
AGENDA
09:00 - 09:30 Înregistrarea participanților
09:30 - 11:00 Introducere
Prezentarea proiectului COASTAL și a principalelor rezultate
11:00 - 11:30 Pauză de cafea
11:30 - 12:30 Prezentarea și discutarea „hărții mentale“
12:30 - 13:30 Pauză de prânz
13:30 - 15:00 Analiza problemelor identificate în zona costieră românească și Delta Dunării
15:00 - 16:00 Concluzii și recomandări